Behandelinformatie

psychische klachten

  • Psychische klachten komen veel voor en hebben meestal veel invloed op iemands leven.
  • Aan veel psychische klachten is iets te doen, hetzij d.m.v. gesprekstherapie, hetzij door medicatie.
  • Er rust nog altijd een zeker taboe op psychische klachten, je loopt er niet mee te koop.
  • Als u met psychische klachten te maken hebt willen wij graag dat u daar met de huisarts op het spreekuur over komt praten. Wij kunnen u vervolgens, zo nodig, door verwijzen naar een ggz verpleegkundige in onze praktijk.
  • Deze ggz verpleegkundige kan samen met u nader uitzoeken wat er precies aan de hand is en ook kortdurende begeleidende gesprekken aanbieden. Andere mogelijkheden zijn dat hij u helpt om een goede (internet) cursus te vinden. Zo nodig kan ook doorverwijzing naar het maatschappelijk werk, een psycholoog, psychotherapeut of psychiater plaatsvinden.
  • Voordeel van de begeleiding en behandeling in de praktijk is dat er voor u geen extra kosten aan verbonden zijn. Dit geldt wel voor psycholoog en verwijzing naar psychotherapeut of psychiater.
  • In onze praktijk is Gert-Jan Deelen  werkzaam als praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ). Hij werkt op dinsdag.Hij werkt ook  bij GGZ Rivierduinen in Gouda. Hij heeft een uitgebreide ervaring met velerlei psychisch klachten.
  • Op vrijdagochtend werkt Joyce , zij is  recent afgestudeerd, als aandachtsgebied heeft zij vooral kinder&jeugd problematiek

Diabetes Mellitus

Diabetes is een ziekte die veel voorkomt. Door de ziekte goed te behandelen kunnen veel complicaties voorkomen worden. Bij de behandeling wordt aandacht besteed aan wat de ziekte precies inhoudt, het suikergehalte, de bloeddruk, het cholesterolgehalte, het gewicht, de ogen, medicijnen , leefstijl .enz.

Bijna teveel om op te noemen

De behandeling wordt uitgevoerd door de praktijkverpleegkundige, de dietiste en de huisarts.

De praktijkverpleegkundige zal de meeste controles doen en u eenmaal per drie maanden op haar spreekuur uitnodigen. Zij is een verpleegkundige met aanvullende scholing op het gebied van diabetes.

Informatie over Diabetes kunt u vinden op www.dvn.nl

COPD

COPD is een veelvoorkomende aandoening die in de volksmond ook wel chronische bronchitis, uitgerekte longen of CARA genoemd wordt. Voor de behandeling worden diverse medicijnen gebruikt.

Stoppen met roken is het belangrijkste in de behandeling.

Om de behandeling zo goed mogelijk te laten zijn is er een spreekuur voor COPD patienten bij de praktijkverpleegkundige. Zij kijkt dan samen met u naar uw medicatie, het goed inhaleren van de medicatie wordt nog eens geoefend en zij zal uw longfunctie af en toe meten. Indien u dat wilt kan zij u begeleiden bij het stoppen met roken.

De praktijkverpleegkundieg heeft een aanvullende opleiding m.b.t. COPD zorg gevolgd.

Informatie vindt u op www.astmafonds.nl

Contact

Telefoon 0180 681266
 

De Spil

Kerkweg 82b
2935 AK Ouderkerk ad IJssel
Telefoon:
0180 681266
Fax:
0180 684774
spoedgevallen:
tel. nr.0180 681266, toets1
email: artsenpraktijk.de.spil@planet.nl
Routebeschrijving >

Advies nodig?

Thuisarts-logo

Informatie gemeente Krimpenerwaard